To top
8 Mar

How would you define BEAUTY?

Încerc din răsputeri să nu fiu ipocrită să spun că nu îmi plac femeile frumoase. Ba din contră, de multe ori întorc capul după o femeie frumoasă decât după un bărbat frumos. Însă iubesc femeia aceea, pe care o pot numi femeie. Acea femeie care transmite prin toți porii feminitate, senzualitate și respect.

Am o mare problemă, în schimb, cu femeia frumoasă care nu se simte frumoasă decât dacă își modifica corpul. Înțeleg femeile care au mici defecte și care au nevoie de operații estetice pentru a se simți bine în pielea lor. Asta accept.

Și eu am defectele mele, pe care le-aș înlocui însă, în opinia mea, aș simți că mă pierd pe mine. La urma urmei, cine sau ce definește frumusețea? Este atât de relativă și stă în ochii privitorului, încât rar mi s-a întamplat să găsesc doi oameni care sa o perceapă la fel.

Mai înțeleg și că, odată cu trecerea anilor gravitația își intra în drepturi și na, e normal să mai faci câte o adjustare, două. Dar când văd femei absolut superbe, de vârsta mea, care își tot modifica, fizic, câte ceva .. Ei atunci.. atunci e momentul în care îmi vine să le spun în față: Femeie ești frumoasă! Nu ai nevoie să respecți standardele absurde de frumusețe prezentate în reviste. Nici măcar fetele alea din reviste nu arată ca in reviste. Și credeți-ma, că știu ce vorbesc: am în jurul meu destui fotografi buni care să îmi confirme asta.

Deal-ul meu cu Alex, spre exemplu, este să nu îmi ascundă nici un defect. Dacă e o poză în care nu am ieșit bine, nu o folosesc. Daca e un defect vizibil și, când mă întâlnesc față în față cu tine, de ce să te mai mint?

Într-adevăr, lumina contează, la fel cum și unghiul pozei e important. Dar e o diferență între cele doua situații.

Când m-am hotărât să fac blogul acesta, mi-am promis că o să fiu sinceră. Mai întâi cu mine și apoi cu tine. Nu am de gând să promovez o imagine care nu există, și nici nu vreau să te sperii dacă vei da ochii cu mine. Sunt mai simplă decât crezi și am învățat să mă iubesc asa cum sunt.

Din motivul ăsta, mi-aș dori să înțelegi că, acele complexe pe care le ai, le știi doar tu,  rar sunt vizibile și nu puține sunt dățile în care oamenii se îndragostesc de defectele tale și le valorifică până devin un atuu. Exemple am nenumărate, de la Kate Moss plină de pistrui și cu ochii asimetrici depărtați, până la Cara Delevingne cu sprâncenele ei de bărbat, FEMEILE SUNT FRUMOASE!

Tocmai de aceea, mi-am rugat femeile mele frumoase să mi se alăture într-un proiect de suflet – “How would you define beauty?”. Înarmate cu cel mai basic – superb make-up care sa le evidențieze trăsăturile (făcut de minunata mea makeup fairy Paula Călin) și cu toate glumele bune ca să fie zâmbetul până la urechi. Toate astea, ca să îți pot demonstra ție, că toate avem defecte superbe, iar standardele de frumusețe nu sunt reale.

Dacă am reușit să îți fur un zâmbet, mă declar pe deplin mulțumită!

Vă îmbrățisez și vă pup de nu vă vedeți femei superbe și minunate!

La mulți ani!

[/vc_column_text]

Define Beauty

Le mulțumesc din suflet pentru implicarea lor :

Doina Miclea – MAMI

Photography & Video – Alexandru Chițu

Video Edit – Eduard Chițu

Make up – Paula Calin

Location – Sync Studio

Prietenilor mei – Elena Cornilă și Mihai Laz

 Prietenelor și femeilor mele superbe (în ordinea apariției) :

Andreea Neagu ( Cretzi) – dancer & editor @ www.nietk.com

Patricia Ter – account executive

Adriana Popescu – Blogger @ walkwithad

Ruxandra Stanciu – dancer

Adriana Midh – freelancer

Stefania Rometi – jurist & my feminine soulmate

Ana Baniciu – singer & owner @ Half Store

Steph – dancer / bussiness administration

Nicole Chivu – dancer & student

Laura Alexandru – dancer & student

Anda Green – vet student

Eliza Constandu – dancer & student

Paula Călin – make up fairy artist

Elena Cornilă – photographer & owner @ Sync Studio

[/vc_column][/vc_row]

4 Comments
  • Ozana

    Cea mai tare chestie pe care am vazut-o vreodata postata de Ziua Femeii! Felicitari!

    March 8, 2016 at 8:31 pm Reply
  • Damia

    O idee geniala, care pe mine m-a atins, am rezonat cu tot ce ai scris! Foarte frumos! Felicitari!!! Si la multi ani femeilor frumoase (care pana la urma e un pleonasm, nu?)

    March 8, 2016 at 10:50 pm Reply

Leave a reply